Előadások

Az eddig megszokott borkóstolókkal ellentétben, a kiváló borok mellé most nem sós falatkákat (kolbászt, sonkát, salátát, zöldségeket, vagy savanyúságot), hanem édes süteményeket kínálunk. A falatnyi élményeket profi cukrász készíti, aki nagy figyelmet fordított arra, hogy a sütemények, mind a borok, mind a jelenetek íz és élményvilágára reagáljanak. Az előadás, melynek címe találóan a Női vonal lett, a női lélek fejlődésének 5 fázisát mutatja be. Az első jelenetben egy 11 és egy 12 éves lányt ismerünk meg, majd a tinédzsereket, az egyetemistákat, az anyaság áldott állapotát, végül két szép... Tovább

KESERŰ ASZÚ

Exkluzív borkóstoló Gasztroszínházzal

 

Míg fiatalon a kalandot és a kiismerhetetlent kutatjuk az ellenkező nemben, úgy érett korunkra a biztonságot és a nyugalmat. Folyton kutatunk, kísérletezünk, alázatot gyakorlunk, elvárásokat támasztunk, s olykor még a szeretetre is jut időnk. A legkiválóbb borok mellé, a legkiválóbb irodalmi művekből válogattunk össze, a párkapcsolat bizonyos fázisait elénk táró jeleneteket, s megpróbáljuk felnyitni a nézők/vendégeink szemét arra, hogy mi az az értékrend, amitől két ember kapcsolata örökkévalóvá válhat.

... Tovább

BOHÉM KRÓNIKÁK

Exkluzív borkóstoló zenés Gasztroszínházzal

 

Vendégeinket, a borok szerelmeseit visszacsaljuk a 20. század elejére, hogy találkozhassanak Resti Kornéllal, aki a múlt ködéből és a jövő előszeléből felbukkanó jelenség. Az irodalom és egyéb emberi lomok szertelen leltárosa, bohém krónikása. Térhez és időhöz nem köthető. Megannyi magát költőnek valló szájhőssel és naplopóval poharazott már, akik látszólag más-más korokban és helyeken korhelykedtek vele, mégis ugyanabból a palackból szabadították ki szellemüket, ugyanazt a hajnalt virrasztották egy-... Tovább

Wine tourist

Turistáskodni jó. Közben 3 borvidéket meglátogatni és megkóstolni hozzá helyi specialitásokat még jobb. Végül rábízni magunkat a VÉLETLENRE és hatalmasakat kacagni…, na, annál már tényleg csak kevés jobbat lehet elképzelni. Beneveznél egy ilyen utazásra? Akkor ülj fel a WINE TOURIST járatára, és tegyél egy minden érzékre ható gasztrokulturális utazást! A WINE TOURIST formája improvizációs színház, tehát a nézők aktív alakítói lehetnek az előadásnak, az ő közreműködésükkel alakulnak ki a karakterek, gördül tovább a cselekmény. A színészek pedig érzékenyen, kreatívan és... Tovább

Adott két kiváló színész, akik a rögtönzés mesterei. Az alapszituáció egyszerű, ám ha a néző fantáziájával keveredik a dráma, a komédia és a tragédia ezer színe kel életre a játékban. A színészek a nézőktől kapott információk által újabb és újabb szituációkba kerülnek, melyek megoldása a cél. A nézők, a történetbe belekeverhetik kedvük szerint, munkahelyi dolgaikat, főnöküket, a közéletet, a párkapdcsolatot, a családot és bármit ami aktuálisan érdekli, vagy megnevetteti őket. Színészeink bármilyen kihívást vállalnak és brilliánsan meg is valósítanak.

 

Színészek:

Turistáskodni jó. Közben helyi gasztronómiai specialitásokat megkóstolni még jobb. Végül rábízni magunkat a VÉLETLENRE és hatalmasakat kacagni…, na, annál már tényleg csak kevés jobbat lehet elképzelni.
Beneveznél egy ilyen utazásra? Akkor ülj fel a FOOD TOURIST járatára, és tegyél egy minden érzékre ható gasztrokulturális utazást a Hírös Gasztroszínház és a Spaletta Étterem és Sörház szervezésében!

A FOOD TOURIST formája improvizációs színház, tehát a nézők aktív alakítói lehetnek az előadásnak, az ő közreműködésükkel alakulnak ki a karakterek, gördül tovább a cselekmény. A... Tovább

Galuska László Pál: A NAGY SÖRLESZÁMOLÁS – St. Gambrinus titka A folyékony kenyér, avagy a SÖR, több ezer éve életünk és egyben kultúránk szerves részét képezi. A receptek, a technológiák mindig is titkosak voltak, de a legfőbb titok a sör védőszentje, St. Gambrinus által, isteni sugallatra megalkotott Tökéletes Sör mibenlétét övezi. Ezt a receptúrát mindig is nagy misztérium lengte körül, és ahogy lenni szokott, időről időre sokan próbálták megkaparintani. Ma sincs ez másként: sötét erők mindent megtennének azért, hogy kizárólag magukénak tudhassák az emberiség egyik legfontosabb italát,... Tovább

Szép Ernő nyomán – Fiú, leány, bor

Egy borbárban éppen borkóstolás zajlik, amikor betoppan a késve érkező fiú. Már csak a lány mellet van szabad hely…
Így kezdődik a Hírös Gasztroszínház legborosabb előadása, ami lazán követi Szép Ernő Fiú, leány című romantikus vígjátékának cselekményét. Mi csak velük, a fiúval és a lánnyal foglalkozunk, akik közt nyilvánvalóan „működik a kémia”, de félnek elköteleződni egymás felé. Mindent és mindenki mást elhagyunk, egyedüli társnak a bort választjuk. A bor segítsége nélkül ugyanis talán soha nem találnának egymásra. Kell, hogy az... Tovább

Carlo Goldoni – Mirandolina (A fogadósnő)

Az előadást és a vacsorát Carlo Goldoni Fogadósnő című műve ihlette. Mirandolina, a Spaletta fogadósnője egy minden környékbeli férfi szívét rabul ejtő femme fatale. Ám egyszer csak megjelenik az étteremben egy nőgyűlölő lovag, egy anti-Don Quijote, hogy megkíséreljen szembe szállni a vörös démonnal. Szenvedélyek, ízek, zamatok és rengeteg humor vetélkednek egymással a „színpadon” és a tányérokon.

A gourmet fogások prezentálása az előadás részeként történik, a kulináris és színházi élmények társításával egy különleges, minden érzékre... Tovább

VALENTÍNÁK
– interaktív gasztroszínház koktélokra hangolva –

"Végy egy nagy adag Valentino Kávéházat,
add hozzá Kecskemét két legdögösebb pultos lányát,
csepegtess bele jó sok szenvedélyt,
önts hozzá némi interakciót,
majd facsarj bele egy sármos pasit!"

És íme, el is készült a Hírös Gasztroszínház legújabb koktélja, akarjuk mondani előadása, a VALENTINÁK!

Bemutató: 2015. december 4. 19.00, Valentínó Kávéház, Kecskemét

Ha meglátod az igazit, azonnal tudni fogod, hogy ő az. Mondja sokszor a tapasztaltak bölcsessége. András a szokásos kisközért szűkös polcai közt mustárt keresgélt, de egészen máson akadt meg tekintete: Rékán. Tudta, hogy ez a pillanat valami más, ez valami új és megismételhetetlen. Összeszedte minden bátorságát és odalépett a lány elé. „Bocs, tudsz nekem abban segíteni, hogy a mézes-mustáros csirkéhez milyen mustárt vegyek?” Végül is, mi mást kérdezhetett volna? Ez volt abban a pillanatban a legkézenfekvőbb gondolat. Réka felvonta szemöldökét, majd néhány perc magyarázkodás után András... Tovább

Immár 5. évadját indította el 2018 őszén a Hírös Gasztroszínház. Az elmúlt években folyamatos fejlődés és országos terjeszkedés jellemezte a magánszínház tevékenységét, sok szép emlékkel és óriási tapsokkal.

„Úgy gondolom ma nem egyszerű elindítani és fenntartani egy magánszínházat. A mi kitartásunkat és folyamatos motivációnkat két igen fontos tényező alkotja: Az első, hogy az országban jelenleg nem találkoztunk még olyan színházi társulattal vagy közösséggel, akiknek feltett szándéka volt, hogy a kulináris élvezetekre színházi formákkal reagáljanak, párhuzamot és kölcsönhatást... Tovább